(Видео/Фото) В Молдове арестована машина с наркотиками на 1 млн леев. Их везли из ЕС в Россию

Правоохранительные органы раскрыли деятельность преступной группировки, занимающейся контрабандой наркотиков по направлению Европейский Союз (Испания / Италия) — Республика Молдова — Российская Федерация.

В соответствии с обстоятельствами для осуществления преступной деятельности члены преступной группы приобрели несколько транспортных средств, где впоследствии они создали специальные места для сокрытия наркотиков, которые были перевезены в Республику Молдова из Европейского Союза, а в последствии в Российскую Федерацию.

Согласно информации, представленной прокуратурой по борьбе с организованной преступностью и особым делам, при въезде в Республику Молдова было остановлено транспортное средство с румынскими регистрационными номерами. За рулем находилось лицо с двойным гражданством: Молдовы и Румынии, который ранее был осужден за совершение аналогичных преступлений. В ходе обыска в специально отведенных местах автомобиля было обнаружено около 12 кг наркотиков — «гидропон» (марихуана), завернутые в фольгу и полимерный материал.

Подозреваемые продали 1 кг «гидропона» по цене 4500 евро. Общая стоимость изъятых наркотиков оценивается в 1 млн. леев.

После обыска водитель был задержан и арестован на 30 дней.В то же время в сотрудничестве с правоохранительными органами Румынии проводятся специальные следственные мероприятия по выявлению местонахождения двух других лиц, членов преступной группы, которые в настоящее время скрываются.

В случае признания вины, подозреваемым грозит до 10 лет лишения свободы за контрабанду, а за незаконный оборот наркотиков с целью отчуждения предусмотрено наказание в виде лишения свободы на срок до 15 лет.

Comunicat de presă

Pe parcursul a 2 luni, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au documentat acțiunile ilegale ale membrilor unei grupări criminale, specializați în transportarea prin contrabandă a drogurilor pe traseul Uniunea Europeană (Spania/Italia)-Republica Moldova-Federația Rusă.Potrivit circumstanțelor elucidate, pentru a desfășura activitatea criminală, membrii grupului criminal au procurat mai multe mijloace de transport, în care ulterior au confecționat artizanal locuri speciale pentru tăinuirea drogurilor, care erau transportate în Republica Moldova din Uniunea Europeană și ulterior în Federația Rusă.Astfel, în urma efectuării măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală desfășurate de procurorii și ofițerii PCCOCS în comun cu ofițerii IGPF al MAI, la 30.05.2019, la intrare în Republica Moldova a fost stopat un mijloc de transport cu numere de înmatriculare românești, condus de un cetățean al R. Moldova și al României, care anterior a mai fost condamnat pentru săvîrșirea de infracțiuni analogice. În cadrul efectuării percheziției, în automobilul nominalizat, au fost depistate în locuri special amenajate, circa 12 kg de droguri – „hidropon” (marihuana), împachetate în folie de staniol și material polimeric. Totodată, s-a stabilit că suspecții comercializau 1 kg de „hidropon” la un preț de 4 500 de euro.Valoarea totală a drogurilor sechestrate se estimează la 1 milion de lei.Concomitent, în urma desfășurării perchezițiilor a fost reținut organizatorul infracțiunii, care se afla la volanul mijlocului de transport, în privința lui fiind eliberat mandat de arest pe un termen de 30 zile.Totodată, sânt efectuate măsuri speciale de investigație în cooperare cu organele de drept din România, pentru depistarea locului aflării altor două persoane, membri ai grupului criminal — care la moment se eschivează de la organul de urmărire penală.În cazul în care vor fi găsiți vinovați, făptuitorii riscă o pedeapsă pentru săvîrșirea de contrabandă pînă la 10 ani de închisoare, iar pentru circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare o pedeapsă cu închisoare pînă la 15 ani.

Gepostet von Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale am Montag, 3. Juni 2019

Фото: facebook.com/PCCOCS

nokta

Читайте также Читайте также